MOLITEV ODREŠENJA za sprejetje JEZUSA KRISTUSA za svojega ODREŠENIKA in GOSPODARJA

MOLITEV ODREŠENJA za sprejetje JEZUSA KRISTUSA za svojega ODREŠENIKA in GOSPODARJA

Bog te ljubi, ne glede na to, kdo si, ne glede na tvojo preteklost. Bog te ljubi tako zelo, da je dal Svojega edinega Sina zate. Božja beseda pravi, da „…kdorkoli veruje Vanj, ne bo umrl, temveč bo imel večno življenje.“ Janez 3,16

Jezus je dal svoje življenje in je vstal od mrtvih, da bi bili naši grehi izbrisani in bi preživeli večnost z Njim v nebesih ter bi na zemlji lahko z Njim premagovali greh, stiske, pomanjkanje, skušnjave ter tudi bolezni in slabosti. Če želite priznati Jezusa za svojega Odrešenika, ki je plačal ceno za vaše grehe ter za Gospodarja, kateremu ste se pripravljeni podrediti, potem molite naslednjo molitev.

Nebeški Oče, prihajam pred Tebe in priznam, da sem grešnik. Odločam se, da se želim obrniti stran od greha in Te prosim, da me očistiš vse krivičnosti. Verujem, da je Tvoj Sin Jezus Kristus, trpel in umrl na križu, da je odplačal ceno za moje grehe. Gospod, operi me moje krivde s krvjo Jezusa Kristusa, naj bom bel bolj kakor sneg.  Verujem, da je tudi vstal od mrtvih da so moji grehi odpuščeni in da sem pred Teboj pravičen po veri Vanj. Kličem ime Jezusa Kristusa, da postane Odrešenik in Gospodar mojega življenja. Jezus, odločam se, da Ti bom sledil in Te prosim, da me izpolniš s Svetim Duhom, da mi pomaga, me vodi, tolaži in spodbuja na moji zemeljski poti. Izjavljam, da sem sedaj po veri v Jezusa postal Božji otrok. Sem osvobojen od moči greha in sem poln pravičnosti Boga. Odrešen sem in svet, v Jezusovem imenu. Amen.

Če ste sedaj prvič molili to molitev ali pa potrebujete pomoč in imate vprašanja, nam pišite preko kontaktnega obrazca. Če želite brezplačni izvod Svetega pisma Nove zaveze, nam to sporočite.
Priporočamo vam, da si čim prej najdete krščansko skupnost, kjer boste dobivali zdravo biblično učenje in podporo pri vaši rasti v veri, ki jo kot mlad vernik zelo potrebujete. Pišite nam in pomagali vam bomo.