Nadnaravno posredovanje Boga v Ugandi

0
149

Včasih se zazdi, da so nekatere stvari odšle enostavno predaleč, da je brezupno in da so nekateri velikani (Golijati) enostavno nepremagljivi.
Da, mogoče so, vendar le za našo moč, pri  Bogu pa ni nič nemogoče, pravi Biblija.

Članek, ki sem ga odlagal že nekaj časa, vse dokler niso v sosednji Hrvaški evangelijski pastorji povabili enega glavni pastorjev, aktivnih v duhovnem prebujenju Ugande. Dal je intervju za državno televizijo, katerega pa so uredniki opremili še z nekaj znanstvenimi raziskavami s področja molitve, ki dajejo odgovor na vprašanje, ali je molitev učinkovita in kdaj bolj in kdaj manj.

Presenetljivo, a večinoma prezrto s strani medijev.

Spoznajte zgodbo Ugande in želimo vam, da najdete tudi marsikateri odgovor za na videz nepremostljive situacije v svojem življenju.

To je zgodba Ugande. 30 milijonska država, obsojena na propad zaradi neizobraženosti, epidemije HIV virusa, vojn, nasilja, vladne korupcije, nasilne islamizacije naroda in množičnih pobojev, ki jih je vlada izvajala s pomočjo močne vojske in lastnega prebivalstva.

Toda nekateri se niso vdali. Mnogi evangelijski kristjani so bili umojeni, pastorji ustreljeni, toda ne glede na to so se kristjani začeli zbirali po gozdovih in klicati Boga na pomoč. Kriki obupa s pretresli nebesa in rodila se je rešitev. Rešitev, ki je bila preveč neverjetna, da bi si jo sploh kdo lahko zamislil, rešitev, ki je prinesla zmago nad boleznimi, nasiljem in tiranijo lastne vlade.

Priporočamo!

Daruj Bogu hvalno daritev, izpolni Najvišjemu svoje zaobljube.
Potem me kliči na dan stiske, rešil te bom in me boš častil.
Psalm 50