O nas

Dobrodošli na spletni strani Vladavine Kraljestva!

Za vas izbiramo najboljša učenja, članke, videe in novice iz sveta krščanstva in splošnega napredka, kar smo jih uspeli zaslediti. Ostanite v stiku z nami, prijavite na naša obveščanja preko elektronske pošte ali facebook omrežja.

Kaj verujemo? Temelj našega verovanja predstavlja Apostolska veroizpoved, ki je bila zapisana v prvem stoletju po rojstvu Jezusa Kristusa.

Verujemo v Boga Očeta vsemogočnega, Stvarnika nebes in zemlje.
In v Jezusa Kristusa, njegovega Sina, našega Gospoda;
ki je bil v telesu spočet od Svetega Duha, rojen iz device Marije; (1)
trpel pod Poncijem Pilatom, bil križan, umrl in bil v grob položen;
šel pred pekel, tretji dan od mrtvih vstal;
šel v nebesa; sedi na desnici Boga Očeta vsemogočnega;
od tam bo prišel sodit žive in mrtve.
Verujemo v Svetega Duha;
sveto vesoljno cerkev, občestvo svetih; (2)
odpuščanje grehov;
telesno vstajenje
in večno življenje.

1 – tako Jezus Kristus, kot Bog Oče in kot Sveti Duh so tri Božje osebe. So izven časa, so od vedno in bodo večno. Jezus Kristus pa se je moral utelesiti, da je lahko s trpljenjem in smrtjo na križu plačal ceno odrešenja za naše grehe.

2 – sveti so, kot je razvidno iz nove zaveze, novorojeni kristjani, ki so po veri v Jezusa Kristusa prejeli njegovo pravičnost in predstavljajo telo Jezusa Kristusa in njegovo cerkev. Cerkev je samo ena, vesoljna, duhovna in se ne deli na denominacije, kot so vidne na zunaj. Lahko hodiš v katerokoli skupnost ali cerkev, pa nisi del telesa Jezusa Kristusa, nisi eden od svetih, ker niso bil po veri v Jezusa Kristusa na novo rojen iz Duha in posledično nimaš zagotovljenega večnega življenja.
Lahko pa si tudi novorojen, pa ne hodiš v nobeno skupnost. Vendar je druženje z brati in sestrami v Kristusu dobra osnova ali pomoč za spoznavanje Boga in izpolnjevanje Njegove volje za svoje življenje.

Nas želite spoznati, sodelovati z nami ali rabite kakšno pomoč ali nasvet?
Lahko nam pišite tudi preko obrazca kontakt ali nas pokličete.

Tadej Mihelič
040 895 167