Krščanska cerkev Kalvarija

Kršcanska cerkev Kalvarija

je krščanska protestanska cerkev, ki ne pripada nobeni od denominacij, temveč je del mednarodnega gibanja krščanskih cerkva Calvary Chapel. Na svetu obstaja več kot 1500 cerkva Calvary Chapel, vsaka od njih pa je samostojna. Skupna nam je ljubezen do Boga in želja, da služimo ljudem. Verjamemo, da cerkev ni organizacija, temveč skupina ljudi, ki so združeni v veri v Jezusa Kristusa. On je glava cerkve, Sveto pismo pa je temelj vsega, kar verjamemo in delamo.

Ustanovili smo jo verniki iz Celja z namenom, da bi skupaj slavili in bolje spoznavali Boga. Krščanstvo za nas pomeni veliko več kot zgolj to, da se občasno zbiramo na verskih srečanjih – gre za življenje, ki je predano Jezusu Kristusu vsak dan in na vsakem področju našega življenja.

Seveda pa potrebujemo medsebojno spodbujanje, da lahko živimo takšna življenja in uresničujemo, kar nam je zapisal apostol Pavel: “Kristusova beseda naj bogato prebiva med vami. V vsej modrosti se med seboj poučujte in spodbujajte. S psalmi, hvalnicami in duhovnimi pesmimi v svojih srcih hvaležno prepevajte Bogu” Kološanom 3,16.

V ta namen imamo tedenska bogoslužja, kjer se osredotočamo na Božjo besedo in pesmi slavljenja.

Naša bogoslužja se ponavadi začnejo s pesmimi slavljenja. Voditelji slavljenja igrajo kitare ali druga glasbila, medtem ko mi slavimo Gospoda in mu dajemo hvalo. Pesmi so preproste za petje in si jih ni težko zapomniti. Naša želja je veliko več kot samo to, da skupaj pojemo duhovne pesmi. To je osebni čas za vsakega izmed nas, da resnično slavimo Gospoda z našimi srci ter da mu izrazimo svojo ljubezen in hvaležnost.

Poleg slavljenja je proučevanje Svetega pisma eden pomembnejših razlogov za naše sestajanje. Na naših sestankih ob nedeljah nas pastor ali drug učitelj vodi v proučevanju določene knjige Svetega pisma, od vrstice do vrstice, od poglavja do poglavja. Želimo poznati Njegovo Besedo, da bi bili utrjeni v svoji veri ter da bi lahko sprejeli Gospodovo vodstvo za naša vsakdanja življenja.

Poleg bogoslužja ob nedeljah se prav tako zbiramo med tednom v različnih hišnih skupinah, kjer skupaj molimo, preučujemo Sveto pismo, razpravljamo, se spodbujamo in uživamo v hrani.

Naslov:
Krščanska cerkev Kalvarija
Stara dečkova ul. 12
3000 Celje

Kontakt:
M: 041 850 651
E: celje@kalvarija.si

Bogoslužja:
Vsako nedeljo ob 10h.

Hišna skupina:
Vsako sredo ob 18.00 na domu.

Spletna stran:
www.kalvarija.si

Krščanska-cerkev-Kalvarija-Celje

 

Zemljevid lokacije: