Hollywoodski film Noe le prevara?

0
209

Film Noe (2014)

Dolgo pričakovani Hollywoodski spektakel Noe, narejen po svetopisemski zgodbi o Noetu, človeku ki je bil zvest Bogu, se je sprevrgel v farso in prevaro, ki je razočarala mnoge. Zanimivo je, da je premiero v ZDA pospremil potres, ki je iz številnih kinodvoran pregnal mnoge, med drugim tudi nekatere od urednikov družbe Living waters, kar so opisali v enem od svojih prispevkov.

Le redki znani kristjani so pred premiero še vabili kristjane, naj množično podprejo “trud” Hollywooda in s tem pokažejo, da si želijo več Hollywoodskih verzij bibličnih zgodb. Kot da ne bi bilo na voljo dovolj spodobnih krščanskih filmov, ki govorijo o sedanjem življenju, pa mogoče niso polni specialnih efektov, se pa v svoji zgodbi držijo Božjih načel.

Pretirana vpetost v svet lahko vpliva na naše odločitve, da spregledaš ali ne daš pomena niti besedam režiserja, ki se je pohvalil, da je posnel najbolj nebiblijski biblijski film!?

No, krščanski kritiki so film raztrgali, tukaj pa je kratek pregled situacije okrog filma in ocena filma samega.
Tako boste lažje razumeli, od kje je vaš prijatelj, ki sicer ne pozna biblije, dobil idejo, da je bil Noe zloben človek, ki je na pomoč poklical padle angele, torej demone. Odgovor je jasen. Iz Hollywooda vendar.