Kdo je Rich Froning in zakaj je to pomembno?

0
213

Kdo je Rich Froning in zakaj je to pomembno?

Rich Froning redno zmaguje na tekmovanjih čedalje bolj in neverjetno popularnega CrossFit-a, med drugim zaporedno osvoja naslove “The fittest man on Earth”, ki bi ga lahko prevedli nekako kot “najbolj vsestransko telesno pripravljen človek/moški na planetu.”

Je predan kristjan in mož in pogosto podeli pričevanje, da vsakdo potrebuje Odrešenika Jezusa Kristusa. Znan je po veliki tetovaži na svojem telesu, kjer piše “Galatians 6,14”.
Galačanom 6,14 je navedba citata iz biblije, kjer piše:
Meni pa Bog ne daj, da bi se hvalil, razen s križem našega Gospoda Jezusa Kristusa, po katerem je bil svet križan zame, jaz pa svetu.”

Pri tekmovanjih, kot je CrossFit ali druga tekmovanja, svetovna prvenstva, olimpijske igre in podobno marsikdo pomisli na stari Rim, kjer so bila se v koloseju gladiatorji borili za svoja življenja in za navdušenje množic, ki je potem prvake naredilo za svoje idole. Zdi se da se podobno zamisel Ricu Froningu upira, in kaže drugačno pot in pričevanje z navedbo tega biblijskega citata:
“Meni pa Bog ne daj, da bi se hvalil, razen s križem našega Gospoda Jezusa Kristusa, po katerem je bil svet križan zame, jaz pa svetu.”

TM

Photo curtosy of ucbjournal.com