Opravljanje “krščanskih” del kot pot v nebesa?

0
190

Opravljanje “krščanskih” del kot pot v nebesa?

Biblija pravi, da je Jezus pot, resnica in življenje. Kdor veruje vanj, bo živel, četudi umrje. Odrešeni smo po veri v Jezusa, po Božji milosti, ne po naših delih, da se ne bi kdo hvalil, da si je odrešenje lahko zaslužil.

Če vse religije tega sveta razčleniš do samega bistva, ugotoviš naslednje – pravzaprav obstajata le dve religiji – ena pravi, da moraš delati dobra dela in tako ugajati Bogu in mogoče boš rešen, druga pa, da je odrešenje Božji dar, ki zahteva, da priznaš svojo grešnost in priznaš Jezusa za svojega Odrešenika. Po tem novem duhovnem rojstvu delaš dobra dela iz hvaležnosti do Boga, ne pa zato, da bi si z njimi lahko zagotovil ali pripomogel k odrešenju.

Verjetno ste že ugotovili, da je ta druga religija evangelijsko krščanstvo, zajeto v protestantizmu, vse druge religije pa so zajete v prvi točki – od islama, budizma, rimokatolicizma, hinduizma, new age verovanj in ostalih.

Včasih pa so “dobra dela”, ki naj bi “pripomogla” k odrešenju, zamaskirana v religiozna dela, kot npr. v rimokatolicizmu. Več o tem v kratkem prispevku.

TM