Pomembnost usmerjenosti

0
159

Pomembnost usmerjenosti

Tole preprosto, a zelo pomembno učenje vam bo prihranilo mnogo težav in vas usmerilo na pot radosti in zmagovalnega življenja.
Govori o pomembnosti naše usmeritve. Se bomo ukvarjali nenehno z grehom ali napakami pri nas in pri drugih ali bomo raje povzdignili naš pogled na Kristusa in bodo naše napake začele izginjati iz naših življenj?

Kološanom 3:
1 Če ste torej vstali s Kristusom, iščite to, kar je zgoraj, kjer je Kristus, sedeč na Božji desnici. 2 Mislite na to, kar je zgoraj, ne na to, kar je na zemlji. 3 Kajti umrli ste in vaše življenje je skrito s Kristusom v Bogu. 4 Ko se bo prikazal Kristus, vaše življenje, tedaj se boste tudi vi prikazali z njim v slavi.
5 Zato omrtvite v sebi to, kar teži k zemlji: nečistovanje, nečistost, strastnost, hudobno poželenje in slo po čim večjem imetju, ki je toliko kot malikovanje. 6 Zaradi tega prihaja Božja jeza na sinove nepokorščine, 7 med katerimi ste bili nekoč tudi vi, ko ste tako živeli. 8 Zdaj pa tudi vi odvrzite vse to: jezo, vzkipljivost, hudobnost, obrekovanje, nesramno govorjenje svojih ust. 9 Ne lažite drug drugemu, saj ste slekli starega človeka z njegovimi deli vred 10 in oblekli novega, ki se prenavlja za spoznanje, po podobi svojega Stvarnika. 11 Kjer je to, ni več ne Grka ne Juda, ne obrezanega ne neobrezanega, ne barbara ne Skita, ne sužnja ne svobodnega, ampak vse in v vseh je Kristus.

Spoznali boste tudi razliko med ponižnostjo in lažno ponižnostjo, kaj je Jezus naredil za nas in zakaj bi že samo to moralo biti dovolj, da živimo življenje z radostjo, veseljem in hvaležnostjo do Boga in drugih ljudi.

TM