Tim Tebow, pričevanje igralca ameriškega nogometa

0
201

Tim Tebow, igralec ameriškega nogometa

Predstavljamo vam vrhunskega igralca ameriškega nogometa, ki je tudi predan kristjan. Če ste gledali ameriški Superbowl, verjetno najbolj priljubljeno tekmovanje v ZDA, ste ga lahko videli v eni od reklam. Njegovo zgodba vas bo verjetno navdušila, zato na kratko o njem.

Verjetno niste vedeli, toda če bi njegova mama poslušala zdravnike, Tim Tebow sploh ne bi ugledal luč sveta. Več zdravnikov je namreč njegovo mamo dolgo časa prepričevalo v splav, saj je izgledalo, da ima otrok že v maminem trebuhu velik tumor, ki naj bi ogrožal tudi njo. Tim pravi, da to na srečo za njegovo mamo ni bila težava, saj je mama globoko verna evangelijska kristjanka, za katero splav ni bil sprejemljiv in ni niti pomislila, da svojemu otroku ne bi dala možnosti za življenje. Po rojstvu se je izkazalo kako prav je imela, saj je bil domnevni tumor le del posteljice, ki se je prijel otroka.

Tim prihaja iz družine petih otrok in ljubečih staršev, krščanskih misijonarjev, ki sta skrbela, da so otroci poleg ljubezni in materialnih dobrin prejeli tudi duhovno hrano. Tim je pri svojih sedmih letih predal svoje življenju Bogu in sprejel Jezusa za svojega Odrešenika.

Je eden vrhunskih ameriških nogometašev, ki je znan po izjemnem talentu, trdem delu, ki prinaša vrhunske športne dosežke in milijonskih pogodbah za nastope v reklamah. Prav tako pa tudi po svoji preprosti ponižnosti in spoštljivem odnosu do ljudi. Znan je tudi po tem, da ob vsaki priložnosti podeli svoje pričevanje in evangelij Jezusa Kristusa.

Predstavljamo vam nekaj posnetkov in intervjujev s Timom Tebowom.