34.000 cerkva v ZDA z večinskim temnopoltim članstvom pretrga zavezo s Prezbiterijansko cerkvijo

0
268

34.000 črnskih cerkva in njenih 15,7 milijona članov v ZDA pretrga zavezo s Prezbiterijansko cerkvijo zaradi njenega spreminjanja Božje besede – definicije zakonske zveze – ter jih pozovejo k spokorjenju

The National Black Church Initiative (NBCI) koalicija 34.000 cerkva, sestavljena iz 15 denominacij in 15,7 milijonov Afričanov-Američanov, je pretrgala v zavezo s Prezbiterijansko cerkvijo ZDA (Presbyterian Church ZDA – PCUSA) po njenem nedavnem glasovanju in sprejetju odločitve, da odobri istospolne poroke.

Generalna skupščina Prezbiterijancev, vrhovno zakonodajno telo PCUSA, je izglasovala junija 2014 spremembo jezikovne opredelitve, ki razlaga definicijo zakona. Ta samovoljna sprememba Svetega pisma je očitno sprvrže in nelegitimen manever, organa, ki nima nobenega pooblastila spreminjati Božje besede.

Častiti Anthony Evans, predsednik NBCI je ugotovil:

“NBCI in njeno članstvo baza preprosto stoji na Božji besedi znotraj Kristusovega uma. Pozivamo naše brate in sestre iz PCUSA, da se pokesajo in odvrnejo od napačne poti, da se bo naša zaveza lahko obnovila.”

“PCUSA-jeva manipulacija predstavlja univerzalen greh zoper celotno (Kristusovo) cerkev t.j. Njene člane. S to akcijo PCUSA in njeni nauki nič več ne temeljijo na 2000 let in več starih krščanskih svetih spisih in njeni tradiciji. Ne more se več imenovati krščanska skupnost in biti del Kristusovo telesa. Tej pravici se je odrekla s tem samovoljnim napačnim dejanjem.

»Apostol Pavel nas opozarja na to, ko je izjavil v Galačanom 1: 8, da so in bodo tisti, ki bodo pridigali drug evangelij.

Ni drugega evangelija
Čudim se, da se od tistega, ki vas je poklical po Kristusovi milosti, tako hitro obračate k nekemu drugemu evangeliju, ki pa ni drug evangelij, pač pa so nekateri, ki vas begajo in hočejo Kristusov evangelij postaviti na glavo. Toda tudi če bi vam mi sami ali pa angel iz nebes oznanjal drugačen evangelij, kakor smo vam ga mi oznanili, naj bo preklet! Kakor smo prej rekli, tako pravim ponovno: če vam kdo oznanja evangelij, ki je drugačen od tistega, ki ste ga prejeli, naj bo preklet!
Koga si namreč skušam dobiti na svojo stran, ljudi ali Boga? Si mar prizadevam, da bi ugajal ljudem? Ko bi še hotel ugajati ljudem, ne bi bil Kristusov služabnik. (SSP)

“Nobena cerkev ali skupnost nima pravice sprememinjati Božjo Besedo. Z glasovanjem redefinicije poroke je PCUSA samodejno zapustila Kristusovo odrešujočo milost. Vedno je odrešitev v Kristusovem telesu preko izpovedi vere v Jezusa Kristusa in držanja navodil Svetega pisma.”

“V tem primeru je PCUSA namenoma glasovala za spremembo Božje Besede in razlage svete zakonske zveze med enim moškim in eno žensko. To je razlog, zakaj moramo prekiniti zavezo z njimi in pozivamo celoten krščanski svet, da storijo enako.”

Vir: charismanews.com