Darovi Svetega Duha: Dar jezikov – močno orožje kristjana

0
347

Dar jezikov: Močno orožje kristjana

Izgleda, da je ta prelepi dar Svetega Duha ostal spregledan, vendar temu v resnici ni tako. Veliko bolje je to opisal SId Roth z besedami: Ali je čudno, da je to najmočnejše orožje kristjana, hudič skušal vzeti s prepričevanjem o njegovi nepomembnosti in nas opominjati, da izgledamo čudno, ko tako molimo? Seveda ni to nič nenavadnega in nepričakovanega. Če bomo prenavljali svoj um z Božjo besedo, kot piše v bibliji, pa bomo lahko izborili bitko za um in spregledali prevaro.

Ste že slišali kristjana reči kaj od naštetega – navajam najpogostejše odgovore tistih, ki so slišali za ta dar.

– ne, ne. saj verjamem v dar jezikov. Vendar tega daru nimam, ta ni zame.
– to obstaja, vendar s pomembnostjo pretiravajo. Najbolj je pomembna vera v Jezusa.
– to ni praksa v moji cerkvi

Želim si, da ne bi bili nespametni in ignorantni. Če nam Bog da neki dar na voljo in še z besedo jasno poudari, da naj si želimo darov, potem je nespametno se temu izogibati, pa naj bo zaradi kateregakoli razloga že.

Božja beseda pravi tudi, da naj ne žalostimo Svetega Duha. Spominjam se kristjana, ki mi je ob vsakem pogovoru vedno znova zmagoslavno razlagal o napačnem verovanju neke cerkve glede tega daru. Poučevali so namreč, da je zanesljiv znak za odrešenje tudi dar jezikov, ter mi vedno znova zatrjeval, da ta dar zanj sploh ni pomemben, da ga bo že enkrat dobil. Mar s takim odnosom ne žalostimo darovalca – Svetega Duha?

Naj dodam svoje izkušnje: doslej je vsak kristjan, ki ga poznam in si je ta dar iskreno želel, ga dejansko tudi prejel. Vsak!

Prilagam tri videe temu sporočilu, za bolj podrobno preučevanje biblije. Prvi je poučevanje Sida Rotha o daru jezikov, drugi poučevanje mladega pastorja Josepha Princa, tretji video pa je znanstvena raziskava, ki je naredila televizijska postaja ABC Nightline.
Če dosedaj za ta duhovni dar še niste sliali ali pa ste ga prehitro odpravili, naj vas vsaj ti videi spodbudijo, da premislite o dosedanji naravnanosti do darov Svetega Duha in če je le-ta bila napačna, se pokesajte. Potem pa naj se uresniči Božja beseda – Bog vsakomur rad da, kar ga prosijo. Prosijo pa naj v veri, brez omahovanja.

Do naslednjič – Shalom*!

* shalom je hebrejski pozdrav ob prihodu in odhodu. Je celovit pojem, ki zajema mir, celovitost, prosperiteto, dobro počutje in zdravje…

Opomba: videi so v angleščini. Res je, da veliko Slovencev, sploh mladih, angleški jezik dobro razumejo, seveda pa ne vsi. Zato želimo vsebine, ki jih predstavljamo, približati tudi neangleško govorečim. Se nam želiš pridružiti? Klikni tu!

Si želite ogledati več poučevanj na to ali katero drugo temo? V glavnem meniju izberite Video ter kliknite na Poučevanja po vsebini.